Competitie Senioren

Elk voorjaar (april & mei) en najaar (september & oktober) worden er op het tennispark competitiewedstrijden gespeeld.

De tenniscompetitie in Nederland is één van de grootste tenniscompetities ter wereld. Om mee te mogen spelen dien je lid te zijn van de KNLTB. Het competitieaanbod is zeer divers en er wordt gespeeld op elk niveau. Door competitie te spelen zorg je voor een snellere ontwikkeling als tennisspeler.

Ieder team dat bestaat uit minimaal 4 personen heeft een captain, deze zorgt o.a. voor het invoeren van de uitslagen. De kosten zijn € 80,- per team, de club zorgt voor de ballen (deze zijn altijd KNLTB goedgekeurd en zijn na de competitie voor de spelers) en de wedstrijdformulieren.

Er worden bijna altijd 4 (dubbel) wedstrijden gespeeld. Competitie spelen is een echte uitdaging maar zeker ook erg gezellig.

Voor vragen kun je altijd een mail sturen naar; vcl@svshtennis.nl verenigingscompetitieleiders Mariëlle Nagel en Daniëlle Warmerdam

VCL (verenigingscompetitieleider)

De VCL zijn de personen binnen de vereniging die de competitiedeelname en -organisatie leidt. Mariëlle of Daniëlle meldt het competitieteams aan bij de KNLTB en is eindverantwoordelijk voor juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten.

Mariëlle en Daniëlle hebben voor VCL een cursus gevolg via de KNLTB. Zij zijn op de hoogte van het competitiereglement en weten u praktische tips te geven over de organisatie van de competitie.

De tennisvereniging is verplicht, bij deelname aan een competitie, om tenminste één VCL met een geldig certificaat binnen de vereniging te hebben. Dit VCL-certificaat is vijf jaar geldig.